SOMMERFUGLDALEN

Etter turen opp til Filerimoshøyden satte vi kursen mot Sommerfugldalen (Fjärilsdalen, The Butterfly Valley). Etter å ha inspisert tre store parkeringsplasser fylt til randen av biler, busser og folk, snudde vi og forlot stedet uten en gang å lete etter en plass til vår lille bil. Dagen etter prøvde vi på nytt etter en tidlig frokost, og fikk en helt annen opplevelse, vi svingte inn på parkeringsplassen som bil nummer to.

butterfly_valley_2

Ideelt for fotografering, ingen turister i veien for kameraet, og vi var ikke i veien for andres fotografering. Som alltid i ettertid angret jeg på at jeg ikke drasser rundt på speilrefleksen,  det blir ikke helt det samme å ta bilder med mobilen.

Det var kjølig og behagelig temperatur i den trange dalen, og det er en av grunnene til at sommerfuglene holder til her i tiden mellom juni og september. De parrer seg her, og i september drar de til ulike plasser på øya for å legge egg. I juni er en ny generasjon sommerfugler ferdige, og etter nattlige reiser er de framme i Sommerfugldalen der de tilbringer sommeren.

De sover gjerne om dagen, og trestammer og mosegrodde steiner er dekket av sommerfugler.

butterflies

For spesielt interesserte: Sommerfuglene tilhører arten Callimorpha Quadripunctaria Himalaiensis, fordi de først ble oppdaget på Himalaya. De er ikke så fargerike der de sitter, men når de flyr kommer det oransje fram og gjør dem fargerike og fine.

sommerfugl

Vakkert og fredelig i dalen tidlig på morgenen.

butterfly_valley_1

butterfly_valley_3

Da vi snudde og gikk nedover igjen kanskje tre kvarter senere møtte vi horder av turister, 10 turistbusser hadde allerede parkert i tillegg til massevis av biler. Vil du oppleve fred og ro i Sommerfugldalen og unngå masse fremmede folk på bildene dine – stå opp tidlig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s